انواع پارکت، پارکت چوبی، لمینت، پلاستیکی، اپوکسی و بررسی مزایا و معایب آنها

توسط | جولای 25, 2019 | پارکت | 0 دیدگاه

پارکت ها  در فضاهای داخلی مورد استفاده قرار می گیرد. پارکت ها انواع مختلفی دارد علاوه بر جنس آنها نوع نصب پارکت ها نیز باعث تفاوت بین آن ها شده است. پارکت ها در محلی که به نوعی می خواهد گرمی ببخشد و یا یک فضای صمیمیانه ایجاد کند استفاده می شود همچنین هر مکانی که نیاز باشد حس طبیعت به آن داده شود نیز در آن از پارکت ها استفاده می شود.

انواع پارکت

پارکت ها دارای انواع متفاوتی هستند. در ابتدا تفاوت پارکت چوبی، لمینت و انواع کفپوش ها را توضیح می دهیم؛ پارکت در واقع قطعات مسطح ساخته شده از چوب درختان است اما لمینت از چندین لایه چوب فشرده ساخته می شود و مغز آن MDF و یا HDF است و در آخر کفپوش های متفاوتی مانند PVC، پلاستیکی و … وجود دارد که به اشتباه به آن ها پارکت می گویند.

به طور کلی چون از درختان متفاوتی برای تولید پارکت استفاده می شود پارکت ها نیز انواع مختلفی دارند که به جنس چوب درخت بستگی  دارد. رنگ، سختی، دوام، روشن و یا تیره بودن پارکت ها نیز به جنس چوب استفاده شده بر می گردد.

پارکت چیست؟

پارکت یک نوع کفپوش چوبی است که در فضاهای داخلی قرار می گیرد. پارکت ها از یک سری قطعات تشکیل شده است که با قرار گرفتن در کنار هم سطح را پوشش می دهند، در گذشته به کمک چسب این قطعات به زمین متصل می شد اما پارکت های امروزی به کمک کلیک به هم متصل شده و آسیبی به کف نمی زند. مهم ترین ویژگی پارکت های چوبی سازگاری با محیط زیست و ایجاد یک فضای گرم و صمیمی است.

پارکت لمینت چیست؟

پارکت لمینت یک نوع از پارکت چوبی است که امروزه در سراسر جهان استفاده می شود. برای ساخت این نوع پارکت چوبی از مقاوم ترین و قوی ترین چوب درختان استفاده می شود. زمان ساخت پارکت لمینت از پارکت چوبی بیشتر است به این دلیل که باید چندین قطعه چوب برای ساخت استفاده شود. مهم ترین بخش پارکت های لمینت مغز میانی آن است اما اکثر افراد به اشتباه به ظاهر پارکت توجه می کنند.

انواع پارکت

تفاوت پارکت و لمینت

مقاومت در برابر آب

پارکت ها چون از چوب ساخته شده اند درمقابل آب به سرعت واکنش می دهند اما لمینت ها نسبت به آب مقاوم تر هستند.

مقاومت در برابر اجسام نوک تیز

پارکت ها در برابر اجسام نوک تیز بسیار حساس هستند و به سرعت آسیب می بینند، اما لمینت ها نسبت به پارکت ها در این موضوع مقاوم تر هستند.

دوام

دوام پارکت ها بیشتر ازلمینت ها است و در صورتی که نگهداری مناسبی از آن داشته باشید به مدت 40 الی 80 سال عمر می کند این در حالی است که عمر لمینت فقط 10 سال است.

قیمت

پارکت ها کفپوش های لوکسی به حساب می آیند و نسبت به لمینت ها قیمت بالاتری دارند.

تنوع طرح

پارکت ها چون از چوب درختان تهیه می شوند از نظر رنگ و طرح به نسبت لمینت ها تنوع متری دارند.

نگهداری

نگهداری از لمینت ها به مراتب از پارکت ها آسان تر است. برای تمیز کردن لمینت شما می توانید با یک دستمال مرطوب سطح را تمیز کنید اما برای تمیز کردن پارکت باید نکاتی را رعایت کرده و از شوینده های مخصوص استفاده کنید.

پارکت چوبی

یکی از انواع محبوب کفپوش ها ، پارکت های چوبی است. این پارکت با قرار دادن قطعات در کنار یکدیگر سطح یک ساختمان را پوشش می دهند. این نوع کفپوش زیباترین و منحصربه فرد ترین نوع موجود است که با گذر زمان نیز هیچ وقت قدیمی نمی شود. پارکت های چوبی از چوب درختان متفاوتی مانند افراد، گردو، زبان گنجشک، راش، بلوط و … تهیه می شوند. این نوع پارکت ها در دو نوع تمام چوب و سه لایه در بازار وجود دارد.

انواع پارکت

مزایای پارکت های چوبی

  1. سازگاری با محیط زیست
  2. عمر طولانی
  3. جلوگیری از ضربه های شکننده
  4. تعمیرات آسان و راحت
  5. عایق گرما، سرما و صدا
  6. ضد آلرژی
  7. امکان نصب مجدد

معایب پارکت های چوبی

  1. ضد آب نبودن
  2. حساس به خط و خش
  3. تمیز کردن مدوام
  4. حساس به نور خورشید

قیمت پارکت چوبی

قیمت این نوع کفپوش به جنس چوبی درختی که از آن تهیه شده و اجرت نصب و همچنین میزان فضایی که انتخاب می کنید بستگی دارد.

پارکت دیواری

این پارکت ها دسته ایی از انواع پارکت چوبی و لمینت هستند اما به جای نصب روی کف بر روس دیوارها نصب می شود. این دیوارپوش علاوه بر استحکام و مقاومتی که دارد می تواند با کفپوش سطح ست شود و یک جلوه بسیار زیبا برای محیط شما داشته باشد. این دیوارپوش به عنوان یک محافظ در مقابل عوامل طبیعی و غیر طبیعی تخریب کننده دیوار مقاوم است.

بیشتر بخوانید
پارکت چیست؟ قیمت، مزایا و معایب پارکت

انواع پارکت

انواع پارکت های دیواری

پارکت های دیواری در طرح و رنگ های متفاوتی وجود دارد. با توجه به سایر رنگ های استفاده شده در دکوراسیون و رنگ کفپوش می توانید طرح و رنگ دیوارپوش را نیز انتخاب کنید.

محل هایی که می توان از دیوار پوش در آن استفاده کرد

  • دفتر کار
  • منزل
  • بوتیک ها
  • سالن کنفرانس
  • رستوران، کافه

نصب پارکت دیواری

نصب این نوع از پارکت ها نسبت به پارکت هایی که بر کف نصب می شود بسیار آسان تر است. در نصب کفپوش باید یک سری اصول برای مقاومت در برابر راه رفتن و ضربه دیدن انجام شود اما در نصب پارکت های دیواری این اصول نیازی نیست. همچنین نیاز به زیرسازی مانند سطح ساختمان ها در این نوع نیست.

پارکت پلاستیکی

پارکت پلاستیکی در واقع همان کفپوش پلاستیکی است که به اشتباه به عنوان پارکت پلاستیکی سرزبان ها افتاده است. این نوع از کفپوش ها باعث خطرات زیادی بر سلامتی انسان ها می شوند. مواد مضر و شیمیایی که در این نوع کفپوش ها استفاده شده در زمان آتش سوزی آزاد می شود و مشکلات تنفسی زیادی بوجود می آورد همچنین این کفپوش ها با محیط زیست سازگار نیست و در صورتی که بخواهید آنها را تعویض کنید قابل استفاده نیستند.

انواع پارکت

معایب پارکت پلاستیکی

  1. آسیب پذیری در مقابل زرد شدن
  2. تولید مواد سمی در صورت آتش گرفتن
  3. واکنش در مقابل لکه

مزایای پارکت پلاستیکی

  • ضد آب
  • شستشوی راحت
  • مقاوم
  • تنوع زیاد
  • عمر طولانی
  • قیمت مناسب

پارکت لمینت

لمینت یکی از انواع کفپوش که از چند لایه فشرده چوب ساخته شده و برعکس پارکت مستقیما از چوب تهیه نمی شود. لمینت ها از 4 لایه فشرده ساخته شده اند این لایه ها شامل: لایه ابتدایی، لایه دکوراتیو، لایه اصلی و لایه تحتانی است. این نوع کفپوش طرحی شبیه به چوب دارد اما مزایای آن نصب به پارکت های چوبی باعث محبوبیت و برتری آن شده است.

انواع پارکت لمینت

انواع پارکت لمینت وجود دارد، نوع پارکت لمینت به درجه سایشی، برند سازنده، ضخامت، رنگ و … بستگی دارد. انواع پارکت لمینت ها در درجه های سایشی ac3،ac4،ac5 ساخته می شوند همچنین در رنگ ها و طرح های متنوعی وجود دارند که انتخاب پارکت لمینت به به محل استفاده و ویژگی های مد نظر شما بستگی دارد.

مزایای لمینت

  1. مقاوم در برابر آب
  2. مقاوم در برابر اجسام نوک تیز
  3. دوام بالا
  4. قیمت مناسب
  5. تنوع رنگ
  6. زیبایی
  7. نگهداری آسان

جنس لمینت

از موضوعات مهم و تاثیر گذار در کارایی پارکت لمینت جنس آن است. لمینت ها نیز دارای درجه بندی متفاوتی در AC هستند و با توجه به محل مورد نظر کفپوش مناسب را انتخاب می کنیم.

نصب لمینت

لمینت ها را روی سطح نصب نمی کنند. ابتدا سطح را با فوم پوشش می دهند سپس روی آن فوم لمینت ها را نصب می کنند. لمنت ها با کمک شیارهایی که روی آنها قرار دارد بهم دیگر متصل می شوند. به این سیستم کلیکی می گویند؛ همین موضوع باعث شده که لمینت ها قابل نصب باشند و بتواند بعد از نصب آن ها را جمع کرده و محلی دیگر مجدد نصب کرد.

نکات مهم زمان خرید لمینت

  • برندهای نامعتبر را خریداری نکنید.
  • فریب ظاهر لمینت ها را نخورید
  • به استاندارد AC توجه کنید.
  • از حرفه ایی بودن نصاب اطمینان داشته باشید.
  • در انتخاب فوم دقت کنید.
  • مراقبت های لازم لمینت
  • مراقب وسایل نوک تیز و وسایلی که باعث خراش می شود باشید.
  • برای شستشو از بخارشو استفاده کرده و سپس محل را خشک کنید.
  • هر چند ماه یکبار از واکس استفاده کنید.

کفپوش اپوکسی

کفپوش اپوکسی نوعی کفپوش با کاربرد خانگی و صنعتی است. کفپوش های اپوکسی قابلیت پیاده سازی روی سطوح بتنی را دارند. این نوع از کفپوش ها با ضخامت کم، عایق حرارت، رطوبت و آنتی باکتریال است. کفپوش های اپوکسی به دلیل مستحکمی و مقاومت در برابر مواد شیمیایی در صنعت، بیمارستان، سالن های ورزشی و … استفاده می شوند. از نظر زیبایی نیز براقی و درخشانی به محیط می بخشند. کفپوش های اپوکسی قابلیت شستشو را دارند و به تسریع در نظافت کمک می کنند. رنگبندی متنوع در کفپوش های اپوکسی به شما قدرت انتخاب بالا با توجه به محیط خود می دهد.

انواع پارکت

کاربرد اپوکسی

  1. پوشش کف داروسازی
  2. پوشش کف صنایع تولیدی
  3. پوشش کف کارگاه
  4. پوشش کف فرودگاه
  5. پوشش کف اتاق عمل
  6. پوشش کف صنایع  الکترونیک
  7. پوشش کف بازی
  8. پوشش کف مهدکودک
  9. پوشش کف اتاق برق

معایب کفپوش اپوکسی

  • ترک خوردگی بعد از چند ماه
  • مات و کدر شدن در مدت کوتاه
  • خش پذیری آسان
  • پیدابودن سطح زیرین کفپوش

مزایای کفپوش اپوکسی

  1. بی بودن در دراز مدت
  2. قابلیت ترمیم سریع و آسان
  3. زیبا
  4. مقرون به صرفه از نظر اقتصادی
  5. بادوام
  6. یکپارچگی و عدم درز روی سطح
  7. ضد آب
  8. ضد مواد شیمیایی

انتخاب کفپوش و پارکت برای سالن پذیرایی

انتخاب کفپوش و پارکت تاثیر زیادی بر سالن پذیرایی دارد. برای انتخاب کفپوش در این محل بهتر است با توجه به مبلمان،دیوار و سایر وسایل مورد استفاده رنگ کفپوش را انتخاب کنید. اگر رنگ اتاق تیره و یا سقف کوتاهی دارد بهتر است از رنگ های روشن استفاده کنید. برای بزرگتر نشان دادن فضا می توانید برای دیوارها و سقف از رنگ روشن استفاده کنید و برای کف رنگ های تیره را انتخاب کنید.

انواع کفپوش آشپزخانه

انتخاب رنگ و کفپوش آشپزخانه تاثیر زیادی رو زیبایی و جذابیت بر فضای آشپزخانه دارد. طرح و رنگ های متفاوتی از کفپوش ها برای کفپوش آشپزخانه وجود دارد. برای کف آشپزخانه بهتر است از کاشی و یا سرامیک استفاده کنید؛ کاشی و سرامیک نسبت به لکه و آب حساس نیستند و به راحتی لکه ها پاک شده و می توان شستشو کرد. در صورتی که از کفپوش استفاده کنید فقط با تی و شوینده مخصوص می توانید محل مورد نظر را بشویید. از رنگ های روشن و یا تیره می توانید برای کفپوش آشپزخانه استفاده کنید؛ رنگ های روشن برای محل های کوچک و رنگ های تیره برای آشپرخانه های بزرگ مناسب تر است.

بیشتر بخوانید
قیمت پارکت چوبی با نصب - تاثیر نوع و کیفیت پارکت در هزینه آن!!

انواع پارکت

انواع کفپوش های آشپزخانه

  1. کفپوش سنگی
  2. کفپوش آجری
  3. کفپوش سرامیک
  4. کفپوش وینیل
  5. پارکت چوبی
  6. کفپوش چوب پنبه ایی

قیمت کفپوش آشپزخانه

قیمت این نوع کفپوش ها بر اساس جنس، نوع و کاربرد انواع متفاوتی دارند. انتخاب هر نوع از کفپوش به همراه اجرت نصب قیمت متفاوتی دارند.

انواع پارکت منزل

استفاده از پارکت در منزل علاوه بر تغییری که در محبط بوجود می آورد باعث زیبا و صمیمی تر شدن محیط می شود. ابتدایی ترین نکته ایی که باید زمان خرید پارکت به آن توجه کنید رنگ پارکت است. موضوع دیگری که در انتخاب پارکت منزل مهم توجه به محل استفاده است، در برخی محیط ها به دلیل تردد زیاد شما باید کیفیت را به زیبای ترجیح دهید. گاهی نیز باید با توجه به بودجه خود یک پارکت را برای منزل انتخاب کنید و بسیار نکته دیگر که در انتخاب پارکت مهم است.

از انواع پارکت منزل می توان به پارکت چوبی و لمنیت ها اشاره کرد. پارکت های چوبی به نسبت از پارکت های لمینت گران تر هستند. انواع پارکت منزل به چند بخش تقسیم می شود و با توجه به محیط ها باید یک سری نکات را رعایت کنید:

انواع پارکت برای سالن پذیرایی

رنگ و طرح پارکت سالن پذیرایی تاثیر زیادی در نما و روشن یا تیره بوده سالن دارد، به همین دلیل مهم است که شما زمان انتخاب پارکت به رنگ سایر اجزا محیط مانندمبلمان، رنگ فرش، رنگ دیوار، ابعاد سالن پذیرایی و حتی رنگ وسایل تزیینی توجه کنید. برای مثال اگر دیوار پذیرایی رنگ تیره ایی دارد و یا اگر سقف سالن کوتاه است استفاده از رنگ های روشن تاثیر زیادی بر بزرگ تر نشان دادن محیط دارد.

نکاتی دربار انواع پارکت برای سالن پذیرایی وجود دارد برای مثال اگر می خواهید سالن پذیرایی بزرگتر به نظر برسد بهتر است دیوارها و سقف را رنگ های تیره کنید و برای کف سالن پذیرایی از رنگ های روشن استفاده کنید. در انواع پارکت برای سالن پذیرایی انتخاب رنگ بژ، کرم و … علاوه بر بزرگتر به نظر رسیدن به ایجاد فضای گرم و صمیمی نیز کمک می کند.

انواع پارکت

انواع پارکت چینی

کشور چین یکی از پیشروان در طراحی دکوراسیون است. کشور چین سابقه زیادی در تولید پارکت سابقه طولانی و تجربه زیادی دارد. امروزه انواع پارکت های چینی در بازار موجود است که این پارمت ها طرح و رنگ زیبا، قیمت مناسب و کیفیت بالایی دارند. انواع پارکت های چین یا درکشور چین ساخته می شود یا اینکه در همان کشور تحت لیسانس کشور های اروپایی تولید می شوند. برندهای متنوعی از جمله هرمس، فیس وود و استارلند و …  در زمینه تولید انواع پارکت چینی فعالیت دارند.

بهترین مارک پارکت لمینت

برای انتخاب بهترین مارک پارکت لمینت باید به محل مورد نظر و نکات آن توجه کرد. به طور کلی نمی توان برندی را با عنوان بهترین مارک پارکت لمینت معرفی کنیم و انتخاب برند موضوعی است که کاملا به ویزگی های مد نظر ما مانند رنگ، ضخامت، درجه سایشی و … بستگی دارد. برندهای متفاوتی در زمینه تولید پارکت در ایران و خارج از ایران فعالیت دارند؛ برندهای ایرانی مانند آرتا،  یونیک، ایمپرال و … است برندهایی ساخت کشورهای آلمان، ترکیه، چین و … نیز وجود دارد. که برای مشاهده و بررسی کامل می توانید مقاله برندهای پارکت را مطالعه کنید.

انواع برند پارکت

انواع برندهای پارکت موجود در بازار به دو دسته تولید داخل و دسته تولید خارج تقسیم می شوند. انواع برند پارکت ایرانی در زمینه تولید پارکت چوبی، پارکت لمینت، پارکت pvc و … فعالیت دارند. خرید برندهای پارکت ایرانی کاملا بستگی به ویژگی های مد نظر شما دارد؛ تنها ویژگی این برندهای ایرانی در مقابل برندهای خارجی قیمت آنها است که قیمت کمتری دارند. انواع برندهای پارکت خارجی ساخت کشورهای ترکیه، آلمان و چین و … در بازار موجود است که به نسبت برندهای ایرانی قیمت بالاتری دارد. برای انتخاب انواع برند پارکت خارجی نیز مانند پارکت ایرانی باید به ویژگی های محیط مد نظرتان توجه کنید.

قیمت پارکت ارزان

از پارکت های ارزان می توان به برندهای پارکت ایرانی اشاره کرد؛ برندهای ایرانی علاوه بر کیفیت خوبی که دارند قیمت پارکت های ارزان تری نسبت به سایر برندهای وارداتی دارند. بعد از برندهای ایرانی برندهای پارکت تولید شده در کشور چین قیمت مناسبی و کیفیت بالایی دارند. برندهای پارکت ترکیه ایی با تکنولوژی های روز اروپا تولید می شوند و علاوه بر کیفیت بالا قیمت مناسبی هم دارند البته نسبت به پارکت های ایرانی و چینی کمی گران تر هستند. و در آخر پارکت های آلمانی که علاوه بر کیفیت عالی قیمت بالایی نیز دارند پارکت های تولید شده در کشور آلمان جزو گرانترین و لوکس ترین پارکت های موجود در بازار هستند.

سوالی دارید? چت از طریق واتساپ